contacte  -  mapa web
 
Alt Empordà
Inici Agenda Contactar Fires Esport i Natura Alt Empordà Baix Empordà Cerdanya Garrotxa Gironès Pla de l'Estany Ripollès Selva
Contactar
 
 
Figueres
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Castelló d'Empúries
Colera
Espolla
Fortià
La Jonquera
La Vajol
L'Escala
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Navata
Pedret i Marzà
Peralada
Port de la Selva
Portbou
Rabós d'Empordà
Roses
Sant Llorenç de la Muga
Sant Pere Pescador
Vilabertran
Vila-sacra
INFO COMARCAL
Diari Empordà
Consell Comarcal de l'Alt Empordà
La Fissura
Diputación de Girona
Càmara de Comerç
Víes Verdes
LES ALTRES COMARQUES
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
PROTEGIR LA SALUT
RECOLZAR LA CURACIÓ

Bemer

Narasalus - Bemer

Un excel·lent equip mèdic per a mantenir la salut, per ajudar al cos a recuperar-la si s'ha perdut o si més no, fer més suportable qualsevol patiment.

Els sorprenents beneficis de Bemer només els coneix per a qui la salut és imperativament el primer, ja sigui la pròpia o la dels éssers propers.

El Bemer està dissenyat per a tenir-lo en el propi domicili, d'aquesta manera, és tota la família que en pot gaudir i beneficiar, fins i tot si es tenen animals domèstics.

+ INFORMACIÓ:

Tel. 617.053.648
 

 

 
FIGUERES, CAPITAL DE L'ALT EMPORDÀ
Figueres
Dalí, tot un símbol per a Figueres

La capital de l'Alt Empordà, Figueres es troba a uns 40 Km de Girona, a 57 Km de Perpinyà i a 140 km de Barcelona, tot en un trajecte pràcticament continu entre les quatre capital, i envoltat diferent poblacions com el Far d'Empordà, Vilafant, Llers o Vilabertran.

Tot i que estigui geogràficament sobre el petit Puig del Garrigal, de fet està situada ben bé en una planícia, formant frontera entre la muntanya empordanesa que acabarà en lloc de gran bellesa paisatgística com Albanyà o Maçanet de Cabrenys, i la plana que finalitza en l'arc del Golf de Roses, cap a la banda est del territori.

• Figueres, capital molt ben comunicada

Figueres és una població molt ben comunicada, no únicament pel que fa la seva ubicació geogràfica, sinó per diferents vies i medis de transport que hi passen. Disposa de estació de tren RENFE on s'hi aturen tots els tren de rodalies i mitja distància (MD) amb direcció nord cap a Portbou o direcció sud cap a Girona. També té estació del tren l'alta velocitat TGV a l'estació de Figueres-Vilafant a 1,5 km del centre de la ciutat.

Les dues vies principals de carretera que passen per Figueres són d'un banda l'autopista AP-7 (E-15) que disposa de dues entrada/sortida, la nord i la sud, i que connecten directament amb Girona i Perpinyà. Altre és la N-II, amb dos trams, la N-IIa que passa pel centre de Figueres, i la N-II pròpiament dita, inaugurada als anys 70, que voreja Figueres per la zona est de la ciutat, facilitant d'aquesta manera la ruta cap a poblacions com Roses, Cadaquès o Llançà. Aquest cinturó estret i perillós, ha quedat totalment desfasat actualment pel gran volum de trànsit i els múltiples entrades i sortides de que disposa, com a flux d'altres vies.

Per la part marítima, el port més important pesquer i d'esbarjo proper a Figueres és el de Roses, que es troba a 20 km. També hi ha altres port més petits i sobre tot per l'esport i el lleure com són els de L'Escala, Sant Pere Pescador, Empuriabrava, Santa Margarida o el de Llançà, ja més lluny.

En quan a aeroports, Figueres no disposa d'aeroport, llevat de aeròdrom d'Empuriabrava que està bàsicament dedicat a l'esport del paracaigudisme. Els aeroports més importants es troben a 53 Km (Girona), 62 Km (Perpinyà) i 150 Km (Barcelona). Figueres no el travessa cap riu d'importància, essent el segon més important de l'Alt Empordà, el riu La Muga, però que passa al nord a uns 2 km del nucli urbà.

• Enclavament geogràfic

La frontera amb França es troba a 26 Km de Figueres, poc després de passar La Jonquera, al Pertús, pas fronterer de gran activitat turística, cultural i comercial, ja que és la divisió entre l'Alt Empordà i el Rosselló, entre la part sud i nord de Catalunya.

El municipi de Figueres té una superfície total de 19,3 Km2 i amb una altitud del nivell del mar de 30 metres. Està envoltat per un total de 7 municipis, que seguint les agulles del rellotge son: Llers, Cabanes, Vilabertran, Peralada, Vila-sacra, el Far d'Empordà i Vilafant.

CONÈIXER FIGUERES

Figueres Museus de Figueres Esglésies de Figueres Castell de Sant Ferran
Dades generals de Figueres
 
Museus de Figueres
 
Esglésies de Figueres
 
Castell de Sant Ferran
             
Figueres   Figueres        
Personatges de Figueres
 
La música a Figueres
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ACDG - Associació Cultural i Divulgativa Gironina - 2010©
Última actualització: novembre 2020 
 Inici - Agenda - Contactar - Salutació - Actes i Esdeveniments - Esport i Natura - Alt Empordà - Baix Empordà - Cerdanya - Garrotxa - Gironès - Pla de l'Estany - Ripollès - Selva - Enllaços - Webmap - Avís legal
Narasalus