contacte  -  mapa web
 
Cerdanya Narasalus
Inici Agenda Contactar Fires Esport i Natura Alt Empordà Baix Empordà Cerdanya Garrotxa Gironès Pla de l'Estany Ripollès Selva
Contactar
 
 
Cerdanya
Puigcerdà
Alp
Das
Ger
Guils de Cerdanya
Isòvol
Llívia
Meranges
Urús
INFO COMARCAL
Cerdanya
Diputació de Girona
Diputació de Lleida
Cambra de Comerç de Girona
ALTRES COMARQUES
Alt Empordà
Baix Empordà
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
PROTEGIR LA SALUT
RECOLZAR LA CURACIÓ

Bemer

Narasalus - Bemer

Un excel·lent equip mèdic per a mantenir la salut, per ajudar al cos a recuperar-la si s'ha perdut o si més no, fer més suportable qualsevol patiment.

Els sorprenents beneficis de Bemer només els coneix per a qui la salut és imperativament el primer, ja sigui la pròpia o la dels éssers propers.

El Bemer està dissenyat per a tenir-lo en el propi domicili, d'aquesta manera, és tota la família que en pot gaudir i beneficiar, fins i tot si es tenen animals domèstics.

+ INFORMACIÓ:

Tel. 617.053.648
 

 

 

Ger

UN NOM CURT, A CANVI D'UNA LLARGA HISTÒRIA

La primera citació escrita de Ger data de l’any 819 sense conèixer exactament el seu origen, i també una altra de l’any 839 que en aquest cas fou quan es va realitzar l’acta de consagració de la Seu d’Urgell, on hi figura el nom de “Geri”, amb els anys derivat a l’actual Ger.

Durant segles va està sota la possessió de Sant Serni de Tavèrnoles, també conegut com Sant Sadurní de Tavèrnoles. Un monestir romànic que es troba en el poble d’Anserall el municipi de Les Valls de Valira dins la comarca de l'Alt Urgell, i on la seva situació, que era al bell mig del camí ral de la Seu a Andorra, el va convertir en un lloc d’acolliment i hostalatge de peregrinatge.

La seva influència era important ja que hi depenien altres monestirs com el de Sant Salvador de la Vedella (Berguedà), Sant Pere de Casserres (Osona) i el de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) i, en el seu moment de màxim esplendor que fou en el segle XI les seves possessions s’entenien des del Berguedà fins a Andorra, passant per el Pallars, i la Cerdanya on dins aquest domini hi havia Ger.

Posteriorment Ger va passar a ésser una possessió del Monestir de Cuixà, un monestir benedictí situat al peu del Canigó que va quedar en territori francès després del Tractat del Pirineus del 1659, i que durant molts segles la seva influència, riquesa i poder feudal eren considerables a banda i banda dels Pirineus.

Ger que es troba en la plana de la Cerdanya o també coneguda com Baixa Cerdanya, la part que pertany a les comarques de Girona, està situada en el punt quilòmetric 187,4 comunicada per carretera amb la N-260 que uneix Puigcerdà amb La Seu d’Urgell, en una part del tram, ja que de fet és una carretera transpirinenca estatal que comunica Portbou amb Sabiñánigo (Osca) d’uns 450 Km.

També a uns 12 quilòmetres de Ger es troba l’aeròdrom de la Cerdanya (veure: Das) i les estacions ADIF del tren més properes són a Puigcerdà i Urtx-Das a 11 i 12 quilòmetres respectivament.

Pic de Puig Cardós
Pic de Puig Cardós

Amb una extensió de 33,4 Km2 Ger està envoltada pels municipis de Guils, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Das, Isòvol i Meranges i, el poble és troba a 1135 metres d’altitud. Dins el terme municipal, hi ha els veïnats de: El Molí de Ger, Gréixer, Niula, La Devesa de Saga, La Pleta de Saga i Saga.

En la part nord del municipi és coronat pel Pic Puig Pedròs de 2914 metres i situat en l’extrem nord-oest limitant amb França i el municipi de Meranges, i un altre pic, aquest situat en la part oest és el de Roc Roig de 2227 metres. En Tossa Plana de Lles-Puigpedrós s’hi troba a 2140 metres el Refugi Forestal de la Feixa, a prop del GR-11.

Els afluents principals són el Riu Ger i el Rec de la Devesa de Niula, tots ells d’una manera o altre es nodreixen de les aigües que baixen de torrent muntanyencs com el Torrent de Montmalús, Torrent de les Valls o el Torrent de la Font entre d’altres, tot ells situats en les diferents serres com la Serra dels Corralls Blancs, de la Serra del Bac o del Serrat Castellar. Tant el Riu Ger com el Rec de la Devesa de Niula, vessent les seves aigües al Riu Segre.

 

 

 

 


Escut de Ger

Bandera de Ger
Escut
Bandera

 

NOMBRE D'HABITANTS (2015)
430 Habitants (font: idescat)
GENTILICI
Gerenc, gerenca
SUPERFICIE DEL MUNICIPI
33,4 Km2
DENSITAT DE POBLACIÓ
13 Hab/Km2
COMARCA
Cerdanya
PARTIT JUDICIAL
Puigcerdà
DEMARCACIÓ ELECTORAL
Puigcerdà
BISBAT
Urgell
CODI POSTAL
17539
MERCAT SETMANAL
No disposa de mercat setmanal
COORDENADES GPS
Latitud N 42.411601º - Longitud E 1.845832º
ALTITUD
1.135 metres
CIUTAT AGERMANADA
No està agermanada
FESTA MAJOR
   
WEB OFICIAL DE L'AJUNTAMENT
   

 

El temps a Ger
MeteoCat
Trànsit

 

Bibliografia Bibliografia
 

LA CERDANYA, TOTS ELS CIMS, Manel Figuera i Alfons Brosel, Institut d'Estudis Ceretans, Puigcerdà 1995
EL OBLIDATS COMTES DE LA CERDANYA, Joan Blasi Solsona, El Farell Edicions, St.Vicenç de Castellet, 1999
COMARQUES OBLIDADES, Carles Gascón Chopo, Edicions Salòria, La Seu d'Urgell 2010
EXCURSIONS ESCOLLIDES PER RAQUETES DE NEU, Manel Figuera, Ediorial Casetània, 2005
CERDANYA: 224 ITINERARIS, Manel Figuera i Alfons Brosel, Editorial Sua Edicioak, 2007
ULLS DE GEL, Carolina Solé, Editorial Columna CAT-Grup 62, Barcelona, 2013
L'ASSENTAMENT PREHISTÒRIC DE SANAVASTRE, S.Aliaga i J.Campillo, IV Jornades d'Arqueologia, 1998

Internet Internet
  Aeròdrom de la Cerdanya
Canals de ràdio i TV local
  TV Cerdanya
Mola TV

Cadena Pirenaica
Mapes Plànols i Mapes
  Ger
 
  PARATGES I ENTORNS AL PUIGPADRÓS


Properament ...

 
 
 ACDG - Associació Cultural i Divulgativa Gironina - 2010©
Última actualització: novembre 2020 
 Inici - Agenda - Contactar - Salutació - Actes i Esdeveniments - Esport i Natura - Alt Empordà - Baix Empordà - Cerdanya - Garrotxa - Gironès - Pla de l'Estany - Ripollès - Selva - Enllaços - Webmap - Avís legal